Terrine van zalm, Opperdoezer Ronde en geitenkaas

  • frisée
  • kropsla
  • 3 eetl. aceto balsamico
  • 6 eetl. olijfolie
  • krokantjes van filodeeg
    • voor de terrine
  • 300 g verse zalm zonder vel
  • 300 g Opperdoezer Ronde
  • pancetta
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 6 eieren
  • 20 cl room
  • avocadocrème

Snijd de Opperdoezers met de schil in dunne schijven en kook ze beetgaar.
Bekleed een terrinevorm met de pancetta, zorg dat de plakjes overhangen en leg hier de plakjes aardappel tegenaan.
Snijd de geitenkaas in dunne plakken en leg tegen de aardappelen.
Snijd de zalm in grove stukken en vul daar de terrine verder mee.
Meng de room met de eieren en voeg peper en zout toe.
Giet deze appareil over de terrine.
Sluit af met de overhangende pancetta.
Zet de vorm onder druk en gaar in de oven van 90 °C gedurende 30 minuten.
Laat de terrine afkoelen en snijd er dunne plakken van.
Maak een dressing van balsamico en olijfolie, breng op smaak met peper en zout en maak hier de salade mee aan.
Serveer een plak van de terrine op het bord en plaats daar de salade naast, met een cirkeltje met de avocadocrème.
Garneer met krokantjes van rozemarijn en druppel er nog wat van de dressing langs.

Bron: Coõperatieve pootaardappelteeltvereniging "De Opperdoezer Ronde" U.A.

Terug