Tagliatelle met ham en parmesan van rammenas

  • 200 g tagliatelle
  • 150 g gedroogde ham
  • 1 rammenas
  • 4 cl olijfolie (extra vierge)
  • 10 cl balsamicoazijn
  • 2 eetl. mosterd
  • 10 g suiker
  • 0.5 dl water
  • 20 cl olijfolie (extra vierge)
  • peper
  • zout
  • 2 eetl. peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetl. bieslook (fijngehakt)
  • 1 eetl. kervel (fijngehakt)
  • 1 eetl. dragon (fijngehakt)

De pasta koken in gezouten water met een scheutje olijfolie.
Afgieten, even onder de koude kraan houden en besprenkelen met nog wat olijfolie.
Een mosterdvinaigrette bereiden met de balsamicoazijn, mosterd, suiker, water, olijfolie, peper, zout en de gehakte groene kruiden.
De pasta in het midden van een bord schikken.
Van de ham roosjes vormen en deze op de pasta leggen.
Omringen met de mosterdvinaigrette en bestrooien met de geraspte rammenas.

Jerryke

Terug