Hartige taart met haverwortel

Hartige taart met haverwortel

    • voor het deeg
  • 125 g bloem
  • 125 g roggemeel
  • 5 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. water
  • 1 ei
  • snufje zout
    • voor de vulling
  • 600 gr haverwortel
  • 2 eetl. truffelolie
  • 220 gram ricotta
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 eieren
  • snufje kruidenzout
  • 3 stevige sjalotten
  • 50 g fijn geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 225 °C.
Maak deeg van de bloem, roggemeel, olijfolie, water en ei.
Maak het deeg plat, rol het in plasticfolie en leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
Maak ondertussen de haverwortels schoon, snijd ze in dunne plakken en kook ze in 15 minuten gaar.
Giet de haverwortels af en laat ze uitlekken in een vergiet. Maak beslag van de truffelolie, kruidenzout, ricotta, citroensap en 4 eieren.
Snij vervolgens de sjalotten fijn en fruit deze even in een koekenpan tot ze glazig zijn.
Vet dan een ovenschaal of bakvorm in met boter en bestrooi dun met bloem.
Leg bloem op het aanrecht, rol het deeg uit en bekleed de ovenschaal of de bakvorm.
Leg een dun laagje beslag op de bodem, leg daarop de sjalotjes en de haverwortel, en giet de rest van het beslag eroverheen.
Strooi hierop de geraspte kaas en zet de hartige taart 30 minuten in de oven.

Bron: Onvergetelijke groenten door Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe en Han de Kroon
Gepubliceerd door: De hippe vegetariër

Terug