Stoofpot met pastinaak en bonen

  • 750 g pastinaak
  • 4 uien, fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 400 g gekookte witte bonen (uit een pot)
  • 150 g geraspte oude kaas
  • evt. 3 eetl. peterselie, fijngeknipt
  • 2 theel. tijm
  • peper en zout

Boen de pastinaak schoon, schil ze eventueel en snijd ze in plakjes van 1 cm dik.
Breng ui en pastinaak in een laagje water met zout en een laurierblad aan de kook.
Na 10 minuten de uitgelekte bonen toevoegen en op een laag pitje nog 10 tot 15 minuten meestoven.
Breng op smaak met tijm, peper en zout.
Strooi er kaas en peterselie over en serveer met aardappels of een graansoort.
Variatie met spekjes: Bak 400 g spekblokjes uit en schep deze door de stoofpot.
Variatie met gemengde kiemen.
Heerlijk knapperig en fris wordt het stoof-potje met een handvol kiemen op het allerlaatst er aan toegevoegd.

Bron: Odin recepten

Terug