Stoofpot met koolrabi en wortelpeterselie

  • 4 dl bouillon
  • 1 à 2 theel. zout
  • 500 g koolrabi en/of wortelpeterselie, in blokjes van ruim 1 cm
  • 80 g thermogrutten naar keuze
  • 800 g aardappelen, in blokjes van 2 - 3 cm
  • 1 à 2 theel. tijm of salie
  • evt 1 à 2 eetlepels (blad)peterselie of selder
  • 75 à 100 g jongbelegen kaas, in blokjes gesneden
  • ca. 15 g boter of 1 eetl. olie

Breng het water met het zout aan de kook en leg de koolrabi of een van de andere groentensoorten erin.
Strooi de grutten eroverheen en leg de aardappelen erop.
Roer nu nog niet om.
De grutten worden gelijkmatiger gaar als ze in een laagje tussen de groenten en de aardappelen blijven zitten.
Doe een deksel op de pan en draai het vuur laag als het deksel heet geworden is.
Kook de stoofpot in 20 à 30 minuten gaar.
Meng de kruiden, kaas en boter erdoor en laat de pot van het vuur af nog 5 minuten toegedekt doortrekken.

Terug