Stamppotje postelein - I

Stamppotje postelein

vegetarisch

  • 500 g postelein
  • 200 g komijnekaas
  • 3 eetl. boter
  • 20 cl melk
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 2 sjalotten
  • 8 zongedroogde tomaten
  • peper & zout

Maak de postelein schoon.
Schil de aardappels en snijd ze in blokken.
Pel en snipper de sjalotten.
Hak de zongedroogde tomaatjes grof.
Snijd de komijnekaas in blokjes.
Kook de aardappels in 20 minuten in kokend water met zout gaar.
Verhit intussen 2 eetlepels boter en bak de sjalotsnippers 3 minuten op zacht vuur bruin.
Schep de postelein door de gebakken sjalotsnippers, laat al roerend slinken en roer de gedroogde tomaten erdoor.
Verwarm de melk, giet de aardappels af, stamp deze met de warme melk en 1 eetlepel boter tot een smeuïge puree en schep de komijnekaas erdoor.
Zet het geheel nog even terug op het vuur zodat de kaasblokjes meewarmen.
Schep de helft van de kaaspuree in een warme schaal.
Verdeel het posteleinmengsel erover en dek af met de rest van de puree.

Bron: Verse Oogst


Stamppotje postelein

vegetarisch

  • 500 g postelein
  • 10 cl melk
  • 10 g boter
  • 400 g belegen kaas
 
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 2 sjalotten
  • peper
  • zout

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak intussen de postelein schoon, verwijder de worteltjes en lelijke blaadjes.
Was de groenten zorgvuldig, laat ze dan goed uitlekken en snijd ze dan in grove stukken.
Stoof de postelein met aanhangend water in een gesloten pan 5 minuten, roer ze om.
Snijd de sjalotjes heel fijn.
Verwarm de melk, maar laat deze niet koken.
Stamp de gekookte aardappelen fijn, roer de warme melk erdoor samen met een klontje boter naar smaak.
Maak de aardappelpuree verder op smaak af met versgemalen peper en zout.
Eventueel nog wat nootmuskaat.
Meng de postelein samen met de fijngesneden sjalotjes en kaasblokjes door de hete aardappelpuree.
Serveer de stamppot direct of doe het gerecht in een ovenvaste schaal bestrooi met geraspte kaas en paneermeel en gratineer in een warme oven.

Tip
Ook lekker met raapstelen, rucola of veldsla.

Bron: Verse Oogst

Terug