Spinazieflappen

spinazieflappen (4K)

  • 1 kg spinazie (of snijbietblad of Brave Hendrik)
  • 1 ui, niet te grof gesnipperd
  • 2 + 1 eieren
  • 8 bladerdeegvellen
  • 1 bol mozerella
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de spinazie of Brave Hendrik schoon.
("Drie keer wassen is schoon.")
Als u snijbiet gebruikt het bladgroen van de stengels trekken.
De stengels bewaren voor een ander gerecht.
Stoof de spinazie in een pan met een bodempje water en wat zout.
Niet te gek lang.
Afgieten, af laten koelen en het vocht eruit knijpen.
Fijnhakken.
Klop in een kom twee eieren los, snijd de mozerella in kleine blokjes en meng het erdoor, net als de uispinners en wat geraspte nootmuskaat en peper.
En misschien nog wat zout, maar, als het goed is, neemt de mozerella wat zout met zich mee.
De spinazie/Brave Hendrik/snijbiet, als die voldoende is afgekoeld, door het eimengsel mengen.
Goed mengen.
Klop het andere ei los in een kommetje.
Dit is het lijm voor de bladerdeegvellen.
Leg een lepel mengsel op een bladerdeegvel en vouw het in een driehoek dicht.
Lijm de randen met ei.
Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg daarop de flappen.
Ei dat over is kunt u over de flappen strijken.
Bak een minuut of twintig in de oven.
Als ze mooi bruin zijn eruit halen.

Opmerkingen

Het originele recept spreekt over het hele vel insmeren met ei, er een flinke lepel vulling op en dan naar boven dichtvouwen zodat er een rechthoekig pasteitje ontstaat.

Bron: MergenMetz

Terug