Soufflé van pastinaken

  • 3 dl bouillon of water
  • 50 g (6 eetl.) griesmeel
  • 500 g pastinaak, geschild en fijn geraspt
  • 2 eetl. olie
  • 1 grote ui
  • 2 eetl. peterselie of selderijblad, fijngeknipt
  • 25 - 50 g gemalen hazelnoten of amandelen
  • ½ theel. nootmuskaat of 2 theel. koriander
  • 2 eierdooiers
  • zout naar smaak
  • 1 geraspte zure appel
  • 2 stijfgeklopte eiwitten
  • 2 - 3 eetl. geraspte pittige kaas
  • 1 - 2 eetl. paneermeel
  • boter

Vermeng in een ruime pan het griesmeel met de vloeistof en breng het al roerende aan de kook.
Laat nog even doorkoken en laat, van het vuur af en met het deksel op de pan, nawellen.
Rasp intussen de pastinaken en roer de rest van de ingrediënten (tot en met de appel) door de nog lauwwarme pap.
Het moet een smeuïg mengsel worden.
Schep tot slot de eiwitten erdoor en vul de massa in een ingeboterde vuurvaste schaal.
Zet deze 30 - 40 minuten bij 200 °C in de oven en vermeng de kaas met het paneermeel, strooi dit halverwege de baktijd over het gerecht en leg er dunne plakjes boter op.
Dien de soufflé meteen op.

Bron: De Engelhoeve

Terug