Soba (noedels) met warmoes en pijnboompitten

  • 1 kg snijbiet, in repen
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel, geschild, fijngeraspt
  • 3 eetl. Japanse sojasaus
  • 300 g soba (of andere noedels)
  • peper & zout uit de molen
  • 1 eetl. citroensap
  • 120 g vers geraspte Parmezaanse kaas

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al omschuddend goudbruin en neem ze direct uit de pan.
Verhit de olie in de pan en bak de knoflook en gember hierin zachtjes goudbruin.
Voeg de snijbiet en sojasaus toe en laat het afgedekt zachtjes ± 10 minuten stoven.
Kook de soba in ruim water met een beetje zout gaar.
Breng het snijbietmengsel op smaak met peper, zout en citroensap en schep de noedels erdoor.
Bestrooi het gerecht met de pijnboompitten en geef de kaas er aan tafel bij.

Bron: De Oude Muur

Terug