Snijbietstengels met groene saus

  • circa 600 g snijbiet
  • 10 cl water
  • 10 g boter
  • ½ theel. zout
  • 1 eetl. maizena
  • 4 eetl. melk
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 theel. majoraan
  • 1 eetl. olie

Stroop het groene blad van de stelen en snijd de stelen in 2 - 3 cm lange stukken.
Breng het water met de boter en het zout aan de kook, voeg de stukjes snijbietstengel toe en stoof ze, met het deksel op de pan, in drca 10 minuten gaar.
Haal de stengels met een schuimspaan uit het kookwater en houd ze warm in de groenteschaal.
Leg nu de bladeren in hetzelfde (kokende) water en kook ze 5 - 10 minuten in de gesloten pan.
Haal nu ook de bladeren uit de pan en hak ze fijn.
Roer het meel glad in de melk en bind hiermee het groentenat.
Voeg de gehakte snijbietbladeren toe, kook alles even door en breng op smaak met de kruiden en de olie.
Giet deze groene saus midden op de witte stengels en dien alles warm op.

Terug