Schouderlappen in trappistenbier

schouderlappen (1K)

  • 2 plakken ontbijtkoek (of peperkoek)
  • 500 g koolraap
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper (versgemalen)

Snijd de Schouderlappen in grove stukken en wrijf ze in met zout & peper.
Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak het vlees (in gedeelten) mooi bruin.
Leg het op een bord.
Bak de ui met de Provençaalse kruiden in de bakboter en voeg het bier toe.
Roer de koek erdoor.
Breng het aan de kook en leg het vlees erin.
Stoof het vlees in ± 45 minuten zachtjes gaar, evt. op een vlamverdeler.
Smelt de rest van de boter in een pan en smoor de koolraap met zout, peper en 2 - 3 eetlepels water afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
Stamp de koolraap met 2 - 3 eetlepels van het vleesstoofvocht tot een smeuïge puree.
Lekker met een wintersalade van witlof en wortel.

Bron: Vlees.nl

Terug