Schorsenerensoep met boerenkaas

Schorsenerensoep met boerenkaas

  • 1 kg schorseneren
  • 1 theel. azijn
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g boter
  • 100 cl groentebouillon
  • 1 takje platte peterselie
  • 250 g geraspte boerenkaas
  • 1 theel. nootmuskaat
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 200 g kruimige aardappelen

Schil de schorseneren onder lauwwarm stromend water.
Snijd ze dan in gelijke stukjes en leg ze in water met wat azijn zodat ze wit blijven.
Maak de overige groenten schoon en snijd of hak alles fijn.
Smelt de boter en fruit hierin de knoflook samen met de fijngesneden ui en prei gedurende 3 minuten.
Giet de schorseneren af en voeg ze toe aan het ui/preimengsel.
Schenk de bouillon er op en laat het geheel in ± 30 à 40 minuten gaar koken.
Kook intussen de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Hak de eieren fijn, hak 3 eetlepels peterselie fijn en meng de peterselie en eieren door de geraspte kaas.
Pureer de schorsenerensoep met een staafmixer.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen met een flinke lepel van het boerenkaasmengsel bestrooid met wat nootmuskaat.

Bron: Verse Oogst

Terug