Romige schorsenerensoep

  • 300 g schorseneren
  • 1 ui
  • een klontje boter
  • 2 laurierbladeren
  • 1 theel. gedroogde tijm of majoraan
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 1 bouillonblokje
  • 30 cl melk
  • eventueel ½ dl slagroom
  • 1 eetl. maizena of een ander bindmiddel
  • per persoon 1 of 2 boterhammen
  • 100 g brie (of camembert)
  • ½ bakje tuinkers

Schil de schorseneren en snijd ze in stukjes van een paar centimeter breed en kook ze in een laagje water gaar of kook de schorseneren in de schil in water gaar en verwijder daarna de schil.
Bak de ui in boter, voeg de in stukjes gesneden schorseneren toe.
Bak deze even mee en voeg dan water, melk, laurierblad, kruiden en bouillon toe.
Laat de soep minimaal een kwartier koken en verwijder daarna de laurierbladeren.
Pureer de soep naar wens, voeg de slagroom en eventueel water toe.
Bind de soep naar wens met maizena.
Snijd de brie in plakken.
Rooster de boterhammen in een broodrooster, oven of in de koekenpan.
Leg er meteen plakjes brie op en strooi er voor het opdienen de tuinkers over.
Serveer de soep met het geroosterde brood.

Bron: Odin recepten

Terug