Schorseneren schotel met kalfslapjes

  • 500 g kalfslapjes (in blokjes van 3 cm)
  • 50 g boter
  • ⅛ l water
  • 500 g schorseneren
  • scheutje azijn
  • zout
  • 250 g champignons
  • peterselie
  • zwarte peper uit de molen
  • boter om in te vetten
    • de saus
  • 30 g boter
  • 20 g bloem
  • 1/4 l hete bouillon
    van het kalfsvlees en de schorseneren
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 3 eierdooiers
  • 1/4 l room

De schorseneren goed afborstelen, schillen en meteen overdoen in een kom azijnwater.
Daarna in stukjes van 3 cm snijden.
De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
De peterselie fijnhakken.
Het vlees snel in de hete boter rondom aanbakken en als ze een mooi kleurtje hebben het warme water toevoegen.
Deksel op de pan en zachtjes 30 minuten laten stoven.
Ondertussen water en zout in een pan aan de kook brengen en de schorseneren zachtjes gaar koken in 20 minuten.
De champignons en peterselie bij het kalfsvlees voegen en 10 minuten mee laten sudderen onder af en toe omleggend.
Op smaak brengen met peper en zout.
Het vocht van het vlees voorzichtig afgieten en opvangen en aanvullen met het kooknat van de schorseneren tot ½ liter.
De schorseneren goed laten uitlekken.
Een vuurvaste schotel inboteren.
Om en om het vlees en de schorseneren erin leggen (bovenste laag schorseneren).
Voor de saus de boter laten smelten en de bloem toevoegen als het schuim weg is en doorroeren gedurende 2 minuten.
Dan het afgemeten vocht erdoor roeren.
Kruiden met zout, peper en paprikapoeder.
Klop de eierdooiers in een pan door elkaar.
Wat van de kokende saus goed kloppend toevoegen en dan het mengsel overdoen bij de saus al roerend.
Klop de room half stijf in een kom en op de saus leggen en erdoor spatelen.
De saus nu over de inhoud van de ovenschotel verdelen.
In een hete oven van 200 °C, 20 minuten bakken.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug