Kleurrijke schorsenerensalade op een bedje van winterpostelein met roodlof

  • 3 stuks schorseneren
  • 100 g winterpostelein
  • 2 eieren
  • 2 stronken roodlof
  • 1 citroenen
  • een scheut dragonazijn
  • 1 eetl. dragon (kruid)
  • 1 eetl. kervel (kruid)
  • 5 cl olijfolie (extra virgin)
  • zonnebloemolie (voor frituurpan)
  • witte peperkorrels
  • fijn zeezout
    • keukengerei:
  • grove schuimspaan (zeef)
  • 2 grote serveerlepels
  • frituurpan
  • keukenpapier
  • presentatieschaal / presentatiebord
  • glazen schalen 3 x groot, 3 x middel, 6 x klein
  • kookpan (diameter van 24 cm)
  • koekenpan
  • kaasschaaf of dunschiller

Doe de zonnebloemolie in een schone frituurpan.

Eierdressing:
Kook de twee eieren 8 minuten.
Pel ze en prak ze fijn.
Meng dit prakje met een scheut virgin olijfolie, een scheut dragonazijn, een eetlepel dragonkruiden en een eetlepel kervel.
Voeg naar smaak zout en peper toe.

Schorseneren:
Schil 2 schorseneren en snijd deze schuin in kleine stukjes.
Breng water aan de kook.
Voeg een snufje zout toe.
Doe dan de stukjes in het kokende water en laat ze vier minuten koken.
Als de stukjes schorseneren gaar zijn, voeg ze dan toe aan de eidressing.
Snijd de laatste schorseneren in plakjes met de kaasschaaf of dunschiller.
Gooi deze in de frituurpan met zonnebloemolie en frituur ze op 160 °C tot ze goudbruin zijn.

Maak de winterpostelein schoon in koud water en leg deze op een bord.
Was daarna de roodlof en leg deze op de winterpostelein.
Leg op dit bedje de ei-dressing.
Maak het af door de gefrituurde schorseneren op de dressing te leggen.

Bron: LLink McDonald's Kitchen

Terug