Schorsenerenrösti

schorsenerenrosti1 (2K)

voor 2 personen

  • 500 g schorseneren
  • 50 g boter
  • 1 teentje fijn gehakte knoflook (optioneel)
  • 1 kleine chilipeper, fijn gehakt
  • 3 eetl. fijn gehakte koriander
  • 2 ei, geklopt
  • 2 eetl. bloem
  • zout
  • peper
  • 2 eetl. olijfolie

Ik ben gek op rösti, het is makkelijk om te maken en het ziet er feestelijk uit.
Je raspt groente en mengt het met kruiden en een eitje en hop: heerlijke rösti!.
Binnen 20 minuten dus iets lekkers op tafel.
Deze rösti zijn lekker als lunchgerecht en ook heerlijk op een frisse salade.

Schil de schorseneren (lees eerst even mijn handleiding over schorseneren schoonmaken).
Rasp de schorseneren grof.
Zet een koekenpan op het vuur en doe 25 gram boter in de pan.
Stoof de geraspte schorseneren in ongeveer 10 minuten gaar.

Schorsenerenrösti in een koekenpan

schorsenerenrosti2 (2K)

Meng in een kom de knoflook, koriander, zout en peper, 2 eieren en de bloem.
Schep hier nu de gestoofde schorseneren door zodat de kruiden en schorseneren goed gemengd zijn.
Maak 6 platte stevige rösti.
Verwarm de koekenpan en smelt de olie met de boter.
Pak een spatel en schep daarmee voorzichtig de rösti in de pan.
Bak de rösti aan beide kanten 4 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

Bron: Okke - Schorseneren

Terug