Schorsenerenrolletjes van ham met kaassaus

schorsenerenrolletjes_ham (3K)

  • 500 g schorseneren
  • 200 g gesneden achterham
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • beetje azijn
  • boter of olie om schaal in te vetten
  • 50 cl water, melk of bouillon
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • peterselie

Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van ongeveer 10 centimeter.
Leg ze direct in een pan water met wat azijn zodat ze niet bruin worden.
Kook de schorseneren in ongeveer 15 minuten gaaf en giet ze voorzichtig af.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een ovenschaal in met boter of olie.
Rol de schorseneren in de ham en leg ze netjes naast en tegen elkaar in de ovenschaal.
Smelt in een steelpan de boter.
Klop de bloem door de boter totdat het dik is in de pan.
Klop nu stap voor stap 500 milliliter water, melk of bouillon door het boter met bloem mengsel.
Met bouillon smaakt dit recept het lekkerste.
Laat het even koken totdat er een stevige saus ontstaat.
Haal de pan van het vuur.
Klop nu ⅔ van de kaas door de saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Schenk de saus over de schorseneren met ham rolletjes en laat de buitenkanten vrij.
Dat ziet er mooier uit.
Bestrooi met de rest van de kaas en bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten totdat het gerecht goudbruin van boven is.
Bestrooi met wat peterselie voor het opdienen.

Bron: Jos Witteveen
Gepubliceerd door: Okke - Schorseneren

Terug