Schorsenerenquiche met spekjes

schorsenerenquiche_spekjes (2K)

voor 6 personen

    • voor het deeg
  • 200 g bloem
  • snufje zout
  • 100 g boter
  • ongeveer 6 cl water
    • voor de vulling
  • 400 g schorseneren
  • olijfolie
  • zout en peper
  • paar takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 150 gram spekreepjes
  • 3 eieren
  • 12½ cl melk
  • 12½ cl slagroom
  • nootmuskaat, het liefst versgeraspt

Met schorseneren kun je een heerlijke quiche maken.
De schorseneren smoor je met wat tijm in de oven.
Deeg uitrollen en een taartvorm bekleden.
Vullen met de schorseneren en gebakken spekjes en een half uur later heb je een lekkere quiche!

Doe 200 gram meel en een snufje zout in een kom.
Snijd de boter in stukjes en kneed het door het deeg.
Voeg nu ongeveer 60 milliliter water toe en kneed een stevig deeg dat niet meer aan je handen plakt
Pak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de schorseneren en snijd ze in stukken.
Bestrijk ze met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de tijmblaadjes.
Leg ze op een bakblik en bak ze nu in 20 - 30 minuten beetgaar.
Let op: de onderkant kan snel verbranden dus hou ze in de gaten.
Haal ze uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 °C.
Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed een goed ingevette taart of quichevorm.
Bak de spekreepjes en leg de schorseneren en spekreepjes in de taartvorm.
Klop in een kom de eieren, melk en slagroom met peper en zout.
Giet voorzichtig over de schorseneren en spekreepjes.
Rasp er wat nootmuskaat over en bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin.
Serveer de quiche met een frisse salade.

Bron: Okke van Amerongen

Terug