Gekookte schorseneren in zure saus
Hollands zoetzuur

  • 1 kilo schorseneren
  • melk
  • zout
  • suiker

Spoel de schorseneren schoon en schrap ze in gedeelten van 5 cm.
Snijd het geschrapte steeds meteen af en leg ze in water met melk om verkleuren te voorkomen.
Kook de schorseneren in ruim water met een flinke scheut melk.
Breng water met wat zout, 2 theelepels suiker en 2 eetlepels azijn aan de kook, leg de schorseneren er in en kook ze gaar.
Kneus het teentje knoflook en wrijf daarmee een groentenschaal in.
Schep er 4 eetlepels olie en een paar eetlepels azijn in en voeg wat zout toe.
Meng een en ander goed met elkaar en schep de schorseneren er bij.
Roer ze goed en bestrooi ze met basilicum.

Serveertip
Geef er gekookte aardappels en gebakken karbonades bij.

Bron: Smulweb

Terug