Schorseneren, de winterasperge

Schorseneren, de winterasperge

  • 750 g schorseneren
  • 4 eieren
  • 1 l halfvolle melk
  • klontje roomboter
  • ca. 1 l bouillon van een groentebouillonblokje
  • 15 g peterselie
  • citroen
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Was en schil de schorseneren.
Leg ze in een bak met water met citroen.
Dit is tegen het verkleuren.
Knip alvast de peterselie in kleine stukjes en leg apart voor later (mooie kleine bosjes).
Breng een pan met melk en zout aan de kook en blancheer de schorseneren (zo’n 4 minuten).
Zorg dat de pan net op het kookpunt zit, wanneer je hem hard laat doorkoken kan de melk schiften.
Haal de schorseneren uit de pan en bak aan in de boter.
Blus de schorseneren steeds af met een beetje bouillon en laat dan inkoken tot de bouillon verdampt.
Herhaal dit een paar keer.
Zorg dat er de laatste keer wat bouillon overblijft (dit moet nu de structuur van een sausje krijgen).
Kook ondertussen de eieren gaar (liefst zachtgekookt).
Haal de schorseneren van het vuur.
Serveer met een eitje, de peterselie en wat peper en zout.

Bron: Willem&Drees

Terug