Krieltjes in schil met schorseneren en varkenshaasje

krieltjes in schil met schorseneren en varkenshaasje

voor 2 personen

  • 300 g schorseneren
  • 1 tomaat
  • 30 g rucola
  • peper & zout
  • muskaatnoot
  • boter
  • 6 krieltjes
  • 400 g varkenshaasje
  • 10 cl vleesbouillon
  • bindmiddel

Krieltjes goed wassen en beetgaar koken in licht gezouten water.
Schorseneren schillen en in citroen-water leggen tegen verkleuring,
Snij deze in gelijke stukken.
Steam ze gaar.
Neem een pan en verwarm een beetje boter erin en bak de groenten even aan.
Vervolgens de tomaat in stukken gesneden toevoegen en deze goed kruiden.
Als laatste de iets fijner gesneden rucola eronder mengen.
Varkenshaasje in stukken snijden en deze gekruid rosé aanbakken (houd warm).

Voor de saus
Voeg een beetje vleesbouillon toe in de pan van het vlees roer goed los en bind de saus. Serveer dit gerecht zeer warm.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug