Schorseneren in tempura en pikante citroen-basilicumsaus

Schorseneren in tempura en pikante citroen-basilicumsaus

voor 4 personen als aperitiefhapje

  • 500 g schorseneren
  • 100 g fijne tarwebloem
  • 25 g maïszetmeel
  • 25 cl ijskoud spuitwater
  • 150 g tomatenblokjes in blik
  • ½ citroen
  • 5 grote blaadjes basilicum (of 1 eetl. fijngesneden basilicum)
  • 1 snuifje chilipeper of cayennepeper
  • peper
  • zout

Kook de schorseneren in melk, laat vocht uitlekken.
Verwarm de friteuse tot 180 °C.
Voor de bereiding van de saus: meng de tomatenblokjes met de citroenschil, de fijngesneden basilicum, de chilipeper en de peper.
Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat chilipeper toe.
Bewaar in de koelkast.
Voor het tempuradeeg: meng de bloem met het maïszetmeel in een kom en voeg een snuifje zout toe.
Giet er het spuitwater bij en klop het mengsel snel op tot een licht deeg.
Wentel de schorseneren in het tempuradeeg en laat even uitlekken.
Bak de schorseneren in het frituurvet tot ze goudbruin kleuren.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer onmiddellijk met de pikante basilicumsaus.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug