Schorseneren met saus

  • 10 - 12 flinke schorseneren
  • water
  • scheut melk
  • citroensap of azijn
  • maizena
  • geraspte kaas

Zet een pan met water en citroensap of azijn klaar.
Borstel de schorseneren goed schoon en schil ze snel met een dunschiller of kaasschaaf (zie tip onderaan).
Snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm en leg ze direct in de pan met water en citroensap/azijn om verkleuren te voorkomen.
Spoel ze goed af en kook ze in water met een scheutje melk en peper en zout gaar.
De kooktijd wil nogal verschillen, kijk vanaf een minuut of 10 regelmatig, schorseneren zijn het lekkerst als er nog wat 'bite' aanzit.
Neem de schorseneren uit de pan en houdt ze warm.
Bindt het kookvocht met de maizena, strooi er geraspte kaas doorheen en breng op smaak.
Saus even gladroeren en dan samen met de schorseneren serveren.

Tip
Schorseer worden wel keukenmeidenverdriet genoemd, omdat er bij het schillen een kleverig sap vrijkomt. Schillen met handschoenen aan of onder water helpt. Ik moet zeggen dat ik dat niet deed, en dat het mij erg meeviel, ik kon mijn handen na het schillen goed schoon krijgen.

Bron: PM3 Receptensite

Terug