Schorseneren met pasta en kaassaus

voor 2 personen

  • 150 à 200 g pasta
  • 400 g schorseneren
  • 1 ui
  • 200 g blauwschimmelkaas
  • 3 eetl. tomatenpuree
  • ongeveer 2 dl rijstdrank* of water met een scheutje melk
  • olijfolie

Schorseneren onder water schillen met een dunschiller, in stukjes van 4 à 5 cm snijden, meteen in een laagje rijstdrank leggen en in ongeveer 10 minuten gaar koken.
Pasta gaar koken zoals op de verpakking beschreven staat.
Ui schillen, klein snijden en fruiten in olie.
Kaas in kleine stukjes snijden of brokkelen.
Tomatenpuree en kaas aan de uien toevoegen.
Saus op gewenste dikte maken met kookvocht.
Pasta op borden scheppen.
Schorseneren over de pasta verdelen.
Kaassaus erover schenken.
Lekker met veldsla of winterpostelein.

*Te koop in natuurvoedingswinkels en via www.odinwinkel.nl.

Tip
Rijstdrank is van nature lekker zoet en kookt niet over zoals melk. Daarom is deze drank erg geschikt om schorseneren in te koken. Het kookvocht is een basis voor een heerlijke saus. De rijstdrank voorkomt net als melk dat de schorseneren verkleuren. Van de overgebleven rijstdrank kun je lekkere chocomel maken: rijstdrank aan de kook brengen en mengen met cacao en eventueel een klein beetje honing of (oer)suiker.

Bron: Odin recepten

Terug