Schorseneren-ovenschotel van Merle

voor 2 personen

  • 600 g schorseneren
  • azijn
  • 400 - 500 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
  • 25 g walnoten
  • 2 eieren
  • 100 g halfvolle kwark
  • peper, zout
  • tijm
  • 2 eetl. geraspte belegen 30+ kaas

Boen het zand van de schorseneren.
Schil de schorseneren met een dunschiller.
Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen het verkleuren.
Kook de schorseneren 15 minuten in water.
Warm de oven voor op 180 °C.
Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren over.
Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
Klop de eieren los en klop ze door de kwark.
Voeg peper en zout toe.
Verdeel dit over de schorseneren.
Strooi er de geraspte kaas over.
Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.

Bron: Voedingscentrum

Terug