Schorseneren uit de oven

  • schorseneer
  • 20 cl melk
  • 3 à 4 aardappelen
  • boter of olie
  • zwarte peper
  • pecorino-kaas

Snij geschilde schorseneer in stukjes van ca. 5 cm.
Kook ze ca. 30 minuten in een mengsel van water en melk.
Giet af en laat uitlekken.
Ondertussen 3 of 4 aardappelen schoonborstelen en in de schil koken.
Nadien afgieten, laten opdrogen en in schijfjes snijden.
Smeer dan een kleine ovenschaal (20 cm) in met boter of olie.
Bedek de bodem met de schijfjes aardappel en daarop de schorseneren.
Werk dit af met wat (jong) belegen kaas en zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven (> 200 °C) of grill.
Serveer het gerecht met vers gedraaide peper en bijvoorbeeld Pecorino kaas.

Bron: De Wassende Maan

Terug