Schorseneren met hazelnootsaus

Schorseneren met hazelnootsaus

  • 750 g schorseneren
  • wat azijn of citroensap
  • ½ l groentenbouillon
  • peper & zout
  • 1 eetl. bloem
  • 50 g hazelnoten, fijngemalen (zie tekst)
  • 1 eetl. roomboter
  • 1 eetl. havervlokken (optioneel)
  • wat gehakte peterselie

Schil de schorseneren zoals hier is aangegeven (onder aangezuurd water) en snijdt ze in pakweg 5 cm lange stukjes.
Kook ze in de groentenbouillon.
Dat duurt een minuut of tien.
Giet ze af maar bewaar het kookwater!
Meng de bloem met de fijngemalen hazelnoten – wij hebben hele hazelnoten mèt een wat opgehoopte eetlepel bloem fijngemalen.
Dan is het gelijk mooi gemengd.
Neem een sauspan.
Verhit het mengsel droog, d.w.z. geen boter of olie of water toevoegen.
Roer en wacht tot het bruin wordt (in ons geval – oh, gebrek aan oplettendheid – was het plaatselijk behoorlijk bruin, maar net niet verbrand).
Doe dan wat groentebouillon erbij en roer.
Doe weer wat erbij en roer, tot het een leuke dikke saus is.
Niet meer aan de kook brengen.
Roer de havervlokken erdoor en monteer met een klont boter.
Meng met de stukken schorseneer en bestrooi met peterselie.

Opmerkingen
Peterselie niet gedaan. Om eerlijk te zijn: vergeten. Ook niet gemist.
Klont boter is o.i. niet echt nodig. Zo is de saus ook al heel lekker.

Bron: Dirk Lehmann Naturkost Service
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug