Gestoofde schorseneren

  • 1 kg schorseneren
  • 40 - 50 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ theel. rasp van citroenschil
  • 2 - 3 eetl. droge witte wijn of droge sherry
  • zout
  • peper uit de molen
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • ½ eetl. fijngesneden bieslook

Boen de schorseneren schoon.
Breng in een pan enige liters water aan de kook.
Leg de schorseneren erin en laat ze 3 minuten koken.
Spoel ze daarna onder stromend koud water af.
Je kan de schillen daarna gemakkelijk verwijderen.
Snijd de schorseneren in stukjes van 4 centimeter.
Was de stukjes in ruim water.
Smelt de boter en laat hierin onder voortdurend omscheppen de uisnippers glazig worden.
Voeg de schorseneren en het rasp van de citroenschil toe.
Schep het geheel goed om en voeg 2 of 3 eetlepels water en de wijn of sherry toe.
Breng het vocht aan de kook.
Leg het deksel op de pan.
Temper de warmtebron en stoof de groente zachtjes gedurende 15 minuten.
Neem daarna het deksel van de pan.
Laat het stoofvocht zoveel mogelijk verdampen.
Strooi er wat zout en peper over.
Schud het geheel goed om en doe de schorseneren over in een voorverwarmde schaal.
Strooi peterselie en bieslook erover.

Terug