Schorseneren met champignons

voor 2 personen

  • azijn
  • 500 g schorseneren
  • ½ citroen
  • 100 g champignons
  • stukje ui
  • ½ eetl. vloeibare margarine

Zet een grote schaal met water en een lepel azijn klaar.
Schil de schorseneren.
Snijd de schorseneren in stukken en bewaar ze tot het koken in het water met azijn.
Breng water aan de kook en knijp er de halve citroen boven uit.
Kook de stukken schorseneren in het citroenwater in ca. 20 minuten gaar.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Snijd het stukje ui klein.
Bak de ui en de champignons kort in de hete margarine.
Giet de gare schorseneren af en meng er de champignons door.
Maak de groente op smaak met wat peper en een beetje zout.

Menusuggestie
Lekker met een varkensschnitzel gevuld met salie en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug