Schorseneren met geroosterd brood en tomatenketchup

Schorseneren met geroosterd brood en tomatenketchup

  • 4 sneetjes brood
  • ongeveer 7 schoschorseneren
  • tomatenketchup
  • peterselie (optioneel)

Schil de schorseneren en snijd er stukken van die ongeveer op lengte zijn van het brood.
Kook ze in water met wat azijn en zout tot ze gaar zijn.
Rooster 4 sneetjes brood en zorg dat ze nog warm zijn als de schorseneren klaar zijn.
Giet de schorseneren af en laat ze uitlekken.
Leg ze op het warme brood en giet er wat ketchup over.
Bestrooi met wat peterselie.

Opmerking
Iedereen kent ze wel, die oude Wannée kookboeken.
Je weet wel zo'n rood dik kookboek.
Ik heb ooit het oude exemplaar van mijn moeder gekregen.
Er staan soms vreemde maar lekkere recepten in.
Bijvoorbeeld schorseneren met geroosterd brood en ketchup! Volgens het kookboek kun je dit gerecht aan de koffietafel of als voorgerecht geven.
Tsja, schorseneren aan de koffietafel eten daar krijg ik toch wel een nostalgisch gevoel bij.

Bron: Okke Amerongen - Schorseneren

Terug