Schorseneren in hartig beignetdeeg

als aperitiefhapje of voorgerecht

  • 500 g schorseneren
  • 1 eetl. olie
  • 1 ei
  • 300 g (tarwe)bloem
  • ½ flesje bruin bier
  • snuifje zout
  • frituurolie

Schil de schorseneren en leg ze direct in een bodempje water met een scheutje azijn (tegen het verkleuren).
Om darmkrampen te vermijden kook je schorseneren best als volgt.
Doe er water op, en van zo gauw het kookt, giet je het water af.
Doe er dan vers water op, voeg snuifje zout toe, en laat koken tot de schorseneren beetgaar zijn.
Laat ze afkoelen en snij ze in stukken van 5 cm.
Maak een hartig beignetdeeg: zeef de bloem met wat zout en roer er het losgeklopte ei en 1 eetlepel olie bij, roer er beetje bij beetje het bier door tot een glad beslag ontstaat.
Doe de stukjes schorseneren in de beignetdeeg en vis ze er terug uit.
Frituur ze ca. 4 minute of tot ze boven komen drijven.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer met tartaarmayonaise als dipsaus.
Die maak je van mayonaise met toevoeging van gehakte ui en tuinkruiden naar keuze.

Bron: lievelingsrecept van collega Brigitte
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug