Schorseneersalade

  • 500 g schorseneren, gewassen
  • sap van ½ citroen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 50 g rode bieten (in reepjes)
  • 1 krop andijvie
  • 100 g kiemen
    • dressing:
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. witte wijn azijn
  • 3 eetl. muskaatwijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. notenolie
  • peper & zout

Schil de schorsenen en blancheer ze in ruim kokend water met citroensap en zout.
Maak vervolgens de dressing.
Pluk en was de andijvie, gebruik alleen het lichtgroene blad zonder de stelen.
Breng de geblancheerde schorsenen op smaak met de dressing, zeef ze en vang de dressing op.
Doe hetzelfde met de andijvie en als laatste de bieten.
Bak de kiemen licht in olijfolie met zout.
Stel de salade samen en bestrooi met vers geschaafde Parmezaanse kaas.

Bron: De Wassende Maan

Terug