Sardines van de barbeque met gekonfijte Opperdoezer
met kokkels en pomodori tomaat

  • 8 kleine sardines
  • kruidenolie
  • 8 Opperdoezer Ronde
  • geklaarde boter
  • 500 g kokkels
  • matignon *)
  • 4 pomodori tomaten
  • antiboise van tomaat
  • peterselie
  • boter
  • mie de pain

Maak de sardines schoon, marineer ze enkele uren in kruidenolie en gaar ze op de barbeque.
Snijd gelijke plakken van de Opperdoezer Ronde en konfijt deze op lage temperatuur in geklaarde boter met peper en zout.
Zweet de matignon aan in boter, begiet met een beetje witte wijn en laat hier de kokkels afgedekt op gaarstomen.
Pliceer de tomaten, hol ze uit en vul met de antiboise.
Draai de peterselie met de mie de pain en de boter tot een pasta.
Bedek de tomaten hier dun mee en laat in de oven warm en krokant worden.
Plaats de vis in het midden van het bord, verdeel de kokkels erlangs en plaats er de schijfjes aardappel en de tomaat bij.

Opmerking red.:
*) Matignon: Mengsel van in Madera gestoofde groenten. Genoemd naar Maarschalk Matignon.

Aanvulling van Ad Habraken
Matignon is in feite een kookterm:
Schil wortel, ui en selderij en snij ze in hele fijne brunoise (fijngesneden dit is echt een must).
Smelt 50 gram boter, voeg de groenten het laurier en de tijm toe, doe er zout & peper over en wat suiker.
Meng goed en voeg de madera toe, sluit de pan en laat zachtjes 30 minuten sudderen.

Bron: NN

Terug