Pastinaak, parmesan en saliebrood

  • 175 g pastinaak
  • 50 g parmesan in blokjes van 0,5 cm gesneden
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 2 grote eieren
  • 3 eetl. melk
  • 1½ theel. zout
  • 3 eetl. gehakte salieblaadjes
  • 25 g geschaafde parmesan
  • enkele hele salieblaadjes
  • 1 theel. olijfolie

Zeef de bloem en het zout in een grote mengkom.
Rasp de geschilde pastinaak in de bloem en vermeng dit een beetje.
Doe de kaasblokjes en de gehakte salie erbij.
Klop de eieren en de melk lichtjes samen en voeg dit geleidelijk bij de bloem.
Ondertussen roer je het mengsel met een groot mes tot het een ruwe, kleverige deeg wordt.
Maak je geen zorgen over hoe dit eruit ziet.
Maak er vervolgens een ronde vorm van (met een diameter van ongeveer 15 cm), maak boven op het deeg een kruis met de botte zijde van een mes en strooi er de geschaafde parmesan over, nog een beetje bloem en de salieblaadjes die je eerst even in de olijfolie hebt gedoopt.
Laten bakken op 190 °C gedurende 45 - 50 minuten.
Een beetje laten afkoelen, en lauw serveren met een soep of een slaatje.

Bron: vertaald uit 'Vegetarian Collection' Delia Smith
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug