Salade van schorseneren, aardappel en artisjok

salade_schorseneren (2K)

  • 500 g schorseneren
  • 250 g aardappels (vastkokend)
  • 6 artisjokharten (uit blik)
  • 2 eieren
  • bosje platte peterselie
  • olie
  • wijnazijn
  • 1 eetl. grove mosterd
  • peper
  • zout

Kookboekenschrijfster Jane Grigson heeft diverse geweldige kookboeken op haar naam. Dit recept komt uit haar Groentenkookboek. Alle groenten staan er alfabetisch geordend met per groente een korte toelichting en tips en trucs. Uiteraard staan er ook lekkere recepten in zoals dit recept!

Schil de aardappels en maak de schorseneren schoon.
Breng de aardappels aan de kook en kook ze tot ze gaar zijn.
Kook ook de schorseneren tot ze beetgaar zijn.
Afhankelijk van de dikte duurt dit 10 tot 20 minuten.
Kook 2 eieren goed hard.
Maak vinaigrette door in een kom 3 delen olie en 1 deel wijnazijn te mengen met een eetlepel grove mosterd en peper en zout.
Laat een blikje artisjokharten uitlekken.
Meng in een schaal de aardappelen, schorseneren en artisjokharten tot het er mooi uit ziet.
Giet de vinaigrette erover.
Hak de hardgekookte eieren grof en bestrooi de kom ermee.
Hak de peterselie fijn en strooi het over de salade.
Je hebt nu een heerlijke frisse salade.
Lekker als voorgerecht maar ook als groentegerecht bij een licht stukje vlees zoals kip of kalfsvlees of vis.

Tip
De boeken van Jane Grigson zijn meer dan de moeite waard!
Bijvoorbeeld haar Groentenkookboek

Bron: Okke - Schorseneren

Terug