Salade met Friese woudbonen, forel en sinaasappel

  • 200 g Friese woudbonen
  • 1 rode ui
  • 1½ citroen
  • 1 theel. honing
  • zout & peper
  • 5 takjes verse tijm
  • 200 g gerookte forelfilets
  • handsinaasappel

De Friese woudbonen goed wassen en 8 tot 12 uur laten weken in ruim koud water.
Kook de Friese woudbonen in schoon water, zonder zout in 45 - 50 minuten gaar.
Controleer op gaarheid door er een te proeven, kook zo nodig wat langer.
Pel de ui en snij hem in kwarten.
Snij elk kwart in dunne plakjes zodat er kwart ringetjes ontstaan.
Doe de ui in een kommetje en pers 1 citroen erboven uit.
Voeg de honing, een snuf zout en de blaadjes van 1 takje tijm toe en schep goed door.
Laat de ui zo’n 30 minuten marineren.
Laat de bonen uitlekken, doe ze in een ruime kom en bestrooi ze met een theelepel zout en schep goed door.
Schil de sinaasappel dik, zodat ook het witte deel van de schil verwijderd wordt.
Snij de sinaasappel in plakken en deze weer in stukjes, doe ze bij de bonen.
Haal de uien uit de marinade (bewaar het marineervocht) en doe ze bij de bonen.
Klop 2 eetlepels olie, 2 eetlepels citroensap samen met wat zout & peper door de marinade tot een dressing en giet deze over de bonen.
Verdeel de forel in stukjes en schep deze met de overige ingrediënten door de salade.
Verdeel de salade over de borden en garneer met een takje tijm.

Serveer er wat brood bij.

Bron: Peulvruchten.nl

Terug