Rundskarbonade in Beaujolaiswijn

  • 1 kg rundskarbonade zonder been
  • boter
  • 2 uien
  • 1 stronk witlof
  • 1 dikke peterseliewortel
  • 7½ dl Beaujolais
  • 2 grote tomaten
  • 8 grote tuinbonen
  • 125 g zure room
  • 16 druppels tabasco
  • 1 eetl. bloem
  • bonenkruid

Snijd het vlees in stukken van ca 3 cm en bak deze even in een nootje boter.
Kruid met peper en zout en schep het vlees in een sudderpot.
Pel de uien en maak het witlof schoon.
Snipper beide groenten fijn en bak deze even in de vleesbraadpan.
Was de peterseliewortel.
Voeg de groentesnippers, samen met de peterseliewortel, bij het vlees en overgiet met ¾ van de wijn.
Laat de bereiding ca 1½ uur zachtjes gaar sudderen.
Giet er eventueel de rest van de wijn bij.
Pel de tomaten, halveer ze en keer ze om zodat ze goed kunnen uitlekken.
Haal intussen de tuinbonen uit de peultjes en verwijder ook het harde vliesje van de bonen.
Was ze.
Stoof de tuinbonen beetgaar in een nootje boter en breng ze op smaak met bonenkruid en zout.
Houd ze warm.
Bet de tomaten droog op keukenpapier;
Schep er wat zure room op en doe er 4 druppels tabasco op.
Vermeng 1 el boter met de bloem en bind hiermee de saus van het stoofvlees.
Schep het vlees op de borden, plaats de tomaat in het midden en leg er een kroontje van tuinbonen op.
Serveer met gebakken Parijse aardappelbolletjes.

Bron: De Wassende Maan

Terug