Roerbakrijst met postelein

  • postelein
  • rijst
  • ui
  • saffraan
  • ½ groentebouillonblokje
  • olijfolie
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. laos
  • rode paprika
  • teen knoflook
  • peper
  • zout
  • tuinkruiden
  • garnalen

Saffraan weken in wat water.
De witte rijst nét gaar koken met de saffraan en ½ groentebouillontablet.
Afgieten en een iets laten afkoelen.
Postelein in vergiet met kokend water overgieten, uit laten lekken en snijden.
Ui glazig fruiten in olijfolie met kurkuma, laos en de rode paprika in stukjes toevoegen.
De geperste teen knoflook even mee fruiten met peper, zout en de tuinkruiden.
Op hoog vuur de rijst toevoegen en 2 min. roerbakken (evt. olie toevoegen).
De uitgelekte postelein toevoegen en even meebakken op 100 °C.
De garnalen vlak voor het opdienen toevoegen en doorwarmen.

Bron: NN

Terug