Risotto met wilde hopscheuten

Risotto met wilde hopscheuten

  • 250 g hopscheuten
  • 1½ l kippenbouillon
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 g roomboter
  • 375 g risottorijst
  • 50 g vers geraspte Parmezaanze kaas
  • peper & zout

Was de hopscheuten en laat ze goed uitlekken.
Snijd de scheuten in stukjes van ongeveer 5 centimeter.
Warm de bouillon op en zorg dat het tegen de kook aan blijft.
Zo kun je tijdens het koken telkens wat hete bouillon toevoegen zonder dat het koken van de risotto stopt.
Bak de uitjes en de knoflook zachtjes in 50 gram boter, tot de ui glazig is.
Voeg de rijst toe en schep het om totdat alle korrels een laagje boter hebben gekregen.
Voeg nu telkens een pollepel bouillon toe.
Roer af en toe zodat de risotto niet aanbakt.
Voeg na 10 minuten de hopscheuten toe.
Blijf bouillon toevoegen en af en toe roeren totdat de risotto gaar en romig is.
Haal de pan van het vuur.
Snijd de overgebleven boter in blokjes en roer het samen me de geraspte kaas door de risotto.

Bron: Okke Amerongen - Hopscheuten

Terug