Risotto met vergeten groenten en gember

  • 75 g ui
  • 250 g risottorijst
  • 2 dl witte wijn
  • 11 cl kippenbouillon
  • 200 g aardperen
  • 200 g koolraap
  • 200 g pastinaak
  • 1 eetl. gember
  • 5 cl room
  • boter
  • olijfolie
  • peper & zout

Schil de groenten en snij ze in reepjes van 3 à 4 mm dik.
Bak ze in boter, zoals men aardappeltjes bakt.
Kruid met peper en zout.
Risotto: laat de fijngehakte ui glazig worden (niet kleuren).
Voeg de rijst toe en roer ongeveer 2 minuten.
Deglaceer met witte wijn en laat verder koken tot hij verdampt is.
Voeg dan de bouillon toe.
Zet een deksel op de pan en laat op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar worden.
Voeg de room, de knapperig gebakken groenten en de in fijne stukjes gesneden gember toe.

Bron: De Wassende Maan

Terug