Rettichsalade - I

voor 2 personen

  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. rozijnen
  • 200 g rettich (of ramanas of radijs)
  • ┬Ż appel met schil
  • citroensap
  • 2 eetl. Bulgaarse magere yoghurt

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
Schil de rettich en rasp de groente grof.
Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes.
Druppel er wat citroensap over.
Verdeel de rettich over 2 borden en schep er een lepel yoghurt op.
Strooi er wat peper over.
Verdeel er de plakjes appel, de pijnboompitten en de rozijnen over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensvlees, spruitjes en aardappelen.

Ingredi├źnten over?
Halve appel:
Druppel een beetje citroensap op het snijvlak en bewaar het stuk met het snijvlak naar beneden op een schoteltje. Eet de rest op brood of in blokjes in een salade.

Bron: Voedingscentrum


Rettichsalade - II

voor 2 personen

  • 10 cl brooddrank
  • 1 rettich
  • 1 eetl. olijfolie
 
  • 50 g sla
  • 1 theel. kruidenzout

Schil de rettich en rasp hem niet te fijn.
Meng de brooddrank met olie en kruidenzout.
Schep dit door de rettich en laat even intrekken.

Bron: Proef

Terug