Ravioli met aardperen-kastanjesaus

Ravioli met aardperen-kastanjesaus - 1

  • 500 g schoongeschrobde aardperen (niet geschild), in kleine stukjes
  • 50 cl groentenbouillon
  • 250 g gekookte tamme kastanjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • wat fijn gesneden platte peterselieblad
  • vers gemalen peper en klontje boter
  • 500 g verse ravioli of 280 - 300 g droge

De saus kost ongeveer een kwartier tijd.
Houd daar rekening mee met de kooktijd van de pasta.
Tamme kastanjes kookt u zelf (zie hier hoe te pellen) of u koopt ze kant-en-klaar gevacumeerd.
De aardperen halveert u in de lengte en elke helft nog eens.
Die kwarten worden klein gesneden, alsof u ui klein snijdt.
Doe de aardperen en de gesnipperde ui en de kastanjes in de bouillon en kook het tot de aardpeer zacht is.
Zet de staafmixer er op – door een roerzeef halen kan ook.
Roer de peterselie er door en een klontje boter.
Breng op smaak met peper – zout hoeft vermoedelijk niet.

Ravioli met aardperen-kastanjesaus - 2

Schep de ravioli op een bord en drapeer de saus er over.
Serveer.

Opmerking
Deze saus hoeft niet per sé bij ravioli worden gebruikt. Het kwam ons zo uit.

Bron: MergenMetz

Terug