Rammenas salade - I

  • zout
  • vers gemalen witte peper
  • gehakte peterselie

Schil en was de rammenas en snijd deze in smalle reepjes of rasp grof.
Snij de grove bieslook in ringen.
Roer de rammenas, bieslook en de peterselie door de zure room en breng alles op smaak met zout, peper en citroensap.

Bron: Het Groene Spoor


Rammenas salade - II

  • 250 g rammenas
  • ½ zure appel
  • 100 g komkommer
  • 125 g platte kaas
  • 5 cl room
  • zout
  • gemalen peper
  • verse dille of kervel

Rammenas schillen en in dunne plakjes snijden.
Bestrooien met zout en afgedekt 10 minuten wegzetten.
Appel en komkommer in dunne schijfjes snijden.
Van de rammenas het vocht afgieten en mengen met de appel en komkommer.
De platte kaas mengen met de lichtjes opgeklopte room en kruiden.
De saus over de salade gieten.
Afwerken met dille of kervel.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug