Rammenas au gratin

  • 2 rammenassen
  • 1 eetl. citroensap
  • nootmuskaat
  • zout
  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • ½ dl koffieroom
  • mespunt kerriepoeder
  • 100 g geraspte kaas
  • 2½ dl kookvocht (van de rammenas)

Maak de rammenassen schoon en snijd ze in plakken van circa 2 centimeter dikte.
Kook ze in 3½ dl water met zout en citroensap, ongeveer 10 minuten.
Giet ze af, laat de groente uitlekken en bewaar het kookvocht.
Houd de groente warm in een voorverwarmde ovenschaal.
Maak de saus door de boter te smelten, de bloem toe te voegen en met het kookvocht een gladde saus te maken.
Maak de saus af met de koffieroom, 50 gram geraspte kaas, zout, nootmuskaat en kerriepoeder.
Schenk de saus over de gekookte rammenas en dek het geheel af met de rest van de kaas.
Plaats de schotel in de voorverwarmde grill of in een voorverwarmde oven van 225 °C tot de kaas goudbruin van kleur is.

Bron: Het Groene Spoor

Terug