Puree van 3 knollen

  • 800 g knolselderij
  • 500 g pastinaak
  • 500 g bloemige aardappels
  • 50 g boter
  • zout
  • peper

Schil de knolselderij en pastinaak en snijd ze in grote blokken.
Schil de aardappelen en snijd deze ook in blokken.
Doe alles in een grote pan met water en wat zout, leg er het deksel op en breng het aan de kook.
Laat het 15 á 20 minuten koken tot de groenten helemaal gaar zijn.
Giet de groente af, bewaar wat kookvocht en voeg de in stukken gesneden boter toe.
Stamp met de pureestamper een mooie puree.
Eventueel wat kookvocht toevoegen.
De puree hoeft niet helemaal glad te zijn.
Op smaak brengen met peper en zout.

Tip
Een restje puree kunt U prima verwerken.
Vet een ovenschaal in met boter of olie en schep de puree hierin.
Strooi er geraspte kaas over.
Zet de schaal 15 á 20 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Tip
Lekker met een groene salade van bijvoorbeeld veldsla.

Bron: De Oude Muur

Terug