Winterposteleinsalade met hazelnotenpesto

  • 200 g winterpostelein
  • 200 g mozzarella
  • 100 g gepelde hazelnoten
  • 2 tenen knoflook
  • een paar takjes verse peterselie
  • 3 dl noten- of olijfolie
  • zeezout
  • 2 theel. balsamico

Winterpostelein wassen indien nodig, uit laten lekken en uitspreiden op een platte schaal.
Mozzarella in plakjes snijden en op de winterpostelein verdelen.
Overige ingredi nten zeer fijn hakken en mengen.
Of de ingredi nten tot pesto malen in een vijzel of keukenmachine.
Bij gebruik van een vijzel, noten eerst fijn hakken.
Deze pesto is ook lekker bij gebakken groenten.

Tip
Zelfgemaakte pesto is enkele weken houdbaar.
Je kunt dus ook een grotere hoeveelheid in   n keer maken.
Zorg dat er altijd een laagje olie op de pesto staat.

Bron: Odin recepten

Terug