Pompoenwinterwortelsoep met gember en mon chou

  • 1 kg pompoen
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 3 eetl. olie
  • 4 theel. gemberpoeder
  • 6 verse gemberbolletjes
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 2 theel. gemalen koriander
  • 1 l groentebouillon
  • zout, peper
  • 100 g mon chou (of andere verse roomkaas)
  • 3 eetl. gesnipperde peterselie

Snij pompoen en wortel in blokjes, snipper de ui en fruiten die in een koekenpan.
Voeg na 1 minuut gemberpoeder, komijn en koriander toe en bak meen.
Voeg pompoen en wortel toe met de bouillon.
Breng het geheel aan de kook en laat, ca. 20 minuten trekken tot alles gaar is.
Voeg gemberbolletjes toe en pureer de soep, maak op smaak met zout en peper.
Voeg roomkaas toe en meng door soep heen.
Afmaken met verse peterselie.

Met toestemming overgenomen van Vegatopia.com.

Terug