Pladijsfilets (tongschar) in de oven met witte wijn, en schorseneren

  • 1 kg schorseneren
  • 4 gefileerde pladijzen
  • draadjes saffraan
  • 2 dl witte wijn
  • 50 g boter
  • zout & peper

Schil de schorseneren met een dunschiller en dompel onmiddellijk in water met azijn om het verkleuren te voorkomen.
Snijd ze in stukjes van 4 cm lang en de dikkere stukken in de lengte in tweeën.
Kook ze beetgaar (10 minuten) in een mengsel van 1 eetlepel bloem, 2 eetlepel azijn, 1 liter water, zout en peper.
Laat ze uitlekken.
Giet de wijn in een ovenschotel.
Verdeel er enkele saffraandraadjes in.
Verdeel de schorseneren in de schotel.
Rol de visfilet op met de velkant naar binnen en schik ze op de groenten.
Verdeel de boter op de vis en gaar 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Bron: De Wassende Maan

Terug