Pesto van zevenblad - I

Pesto van zevenblad

  • 100 - 200 g zevenblad, jonge blad (en wat anders wilds)
  • 4 dikke anders 6 tenen knoflook
  • ca. 100 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • ca. 20 cl olijfolie
  • 75 g pijnboompitten

Het jongere blad van zevenblad is zachter van smaak dan het oudere.
Was de bladeren goed en droog ze.
Doe alles in een keukenmachine of blender of vijzel het met de hand.
Doe over in een pot en een laagje olie erop houdt het goed.

Opmerking
Wij hebben bij het plukken ook wat brandneteltoppen erbij gedaan en enkele daslookbladeren. Een uitstekende pesto, even laten staan voor gebruik.

Bron: MergenMetz


Zevenbladpesto - II

Zevenbladpesto

  • 2 handen jonge zevenbladblaadjes (ca. 100 g)
  • 20 cl zonnebloemolie
  • 50 g pijnboompitten of walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas, of harde oude kaas
    (oud-Amsterdam, of oud-Brugge)
  • zout & peper

Blancheer de blaadjes 10 seconden in kokend water.
Verfris ze dadelijk daarna in ijskoud water en droog ze op een handdoek.
Doe de kruiden samen met de olie, noten, kaas peper en zout in de keukenmachine en mix ze tot fijne moes.
Giet de pesto in potjes en doe er wat extra olie op om hem beter te kunnen bewaren.

Weetje?
Je pesto smaakt lekkerder, als je hem in een vijzel fijnstampt. De structuur is dan ook anders. Vries deze pesto in miniporties in, want de jonge blaadjes smaken het best. Als je regelmatig oogst, heb je natuurlijk altijd verse jonge blaadjes.

Bron: Tuinadvies


Zevenbladpesto - III

Pesto van zevenblad

  • 2 flinke handen jong zevenblad
  • 4 eetl. verse daslook
  • 3 eetl. sesamolie
 
  • 4 eetl. geraspte Leerdammerkaas
  • 4 eetl. sesamzaad (later toevoegen)
  • eventueel zout (kaas is ook al zout)

De eerste vier ingrediƫnten samen blenderen en dan het sesamzaad eraan toevoegen.

Bron: Leon van Rijswijk

Terug