Pastinaakzalf

pastinaakzalf (3K)

  • 500 g pastinaak
  • chilipoeder
  • nootmuskaat
  • kruidnagel
  • 200 g roomboter
  • laurier

Op een zalf van pastinaak . . . je hoort TV-koks dit regelmatig zeggen.
Olaf Bouwman is misschien geen TV-chef maar hij maakt dit gewoon in eigen keuken.
Niet voor een chique diner maar voor zijn eigen kinderen.
Geweldig om zo lekker voor je kinderen te koken!
Gelukkig wilde Olaf dit recept wel delen.
Op de foto zie je een bereiding met zoete aardappel en entrecote.
Pastinaakzalf is met veel meer gerechten te combineren dus laat je door de foto niet tegenhouden om er iets heel anders mee te maken.
Vanwege de zachte wat zoetige smaak is een combinatie met een krachtige smaak aan te bevelen.
Voor de rest . . . gebruik gewoon je fantasie.
Pastinaak schillen en in gelijke blokjes snijden.
In water met zeezout en twee blaadjes laurier aan de kook brengen.
De pastinaak moet net onder water staan.
De pastinaak gaar koken en daarna afgieten, bewaar het kookvocht.
Pastinaak en boter met de staafmixer of keuken machine pureren en op smaak brengen met de de specerijen.
Als de zalf te dik is, dan op de juiste dikte brengen met het kookvocht ( hier zit veel smaak aan).

Bron: Okke van Amerongen

Terug